Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 2024-04-19, 10:00 PM

Замулинецький ліцей

Управління ДСЯО в Івано-Франківській області"
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 17
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Квітень » 11 » Шкільні вісті
7:56 PM
Шкільні вісті
Скільки написано в світі статей
І скільки прочитано лекцій розумних
Про те, як нам виховувати дітей,
Допитливих і добрих, веселих і галасливих…


З початком 2018 року Замулинецький НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» збагатився рядом виховних заходів.
День Собо́рності — свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. У нашій школі в цей день відбулося урочисте шикування учнів з нагоди Дня Соборності та заступником директора з виховної роботи Романюк Надією Степанівною проведено тематичну лінійку на тему: «22 січня – День соборності України».
Вперше у XX столітті українська незалежність була проголошена 22 січня 1918 року IV Універсалом Української Центральної Ради, а вже за рік (22 січня 1919 року) на Софійському майдані в Києві відбулася не менш вагома подія – об’єднання Української Народної Республіки (УНР) і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР) в одну державу. Тому 22 січня важливо відзначати і як День Соборності, і як День Першої Незалежності. Святкування цього дня саме в такому форматі підкреслює тяглість української державної традиції у ХХ ст. Учні 5, 9, 10 класів розповіли про історію свята, декламували вірші.
26 січня класні керівники 1-11 класів провели тематичну інформаційну хвилинку, присвячену Міжнародному дню пам’яті жертв Голокосту, який у світі відзначається 27 січня. Україна на державному рівні вшановує жертв трагедії з 2012 року. Генеральна асамблея ООН прийняла 1 листопада 2005 року Резолюцію № 60/7, у якій говориться, що «Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…». Саме цей документ оголосив 27 січня Днем пам’яті жертв Голокосту. В цей день в 1945 році війська 1-го українського фронту увійшли до нацистського табору смерті Аушвіц. Цей табір став у сучасному світі символом нацистських злочинів.
Не менш вагомою датою у створенні державності України посідає бій під Крутами – бій, що відбувся на залізничній станції Крути 29 січня 1918 року між більшовицькими військами Михайла Муравйова та об’єднаними військами юнкерів 1-ї Київської юнацької школи ім. Б. Хмельницького та першої сотні новоствореного Студентського куреня під єдиним командуванням Аверкія Гончаренка під час наступу на Київ військ Муравйова. Перед військами Аверкія Гончаренка стояло завдання затримати наступ на Київ більшовицьких військ, в той час як головні українські військові сили на чолі з Симоном Петлюрою вирушили на Київ придушувати повстання на заводі "Арсенал". Михайлюк Мар’яна Василівна та учні 7-А класу на тематичній лінійці «Трагічні події біля станції Крути» розказали про цей важливий сюжет сучасної української історичної пам’яті, який вже давно перестав сприйматись як рядова історична подія. Міф битви під Крутами є історичним образом, що має важливе значення для української колективної пам’яті та української ідентичності.
Відповідно до річного плану роботи НВК з 22 по 26 січня в школі проходив Тиждень української мови та літератури. На кожен день тижня були заплановані конкретні заходи, які проходили згідно з планом. Масовістю, цікавим добором матеріалів відзначалася тематична лінійка, присвячена Дню рідної мови, визначним представникам українського письменства (вч. Попадюк Л.І., Сисак М.Я., Гуменюк Н.С., Юзюк С.Б.). Вчителі та учні разом помандрували у світ рідного слова, ще раз осмислили його значущість у житті кожного українця.
Цікавим було зібрання учнів на мовному бульварі, який мав назву: «Слово – то мудрості промінь». Вчитель Гуменюк Н.С. провела мовну вікторину, в якій активну участь взяли всі школярі, однак перемогу здобули учні 8 класу.
Найбільш масовим заходом Тижня стало проведення караоке ''Пісня - душа народу!'' (вч. Юзюк С.Б.). Учні та вчителі, об’єднавшись в одну велику родину, разом виконували українські пісні, вболівали за своїх друзів та обирали найкращого співака школи. Ним стала учениця 9 класу Мельничук Яна.
Протягом Тижня учні та вчителі НВК мали змогу слухати радіостанцію «Про рідне…» (вч. Попадюк Л.І., Сисак М.Я.). Щоденно школою лунали українські пісні, які зачаровували всіх красою рідного слова.
На бібліофреші під назвою: ''Учітесь, читайте, міркуйте'' (бібліотекар Зубенко О.В., вч.Сисак М,Я) презентували для школярів книги талановитої жінки, жительки села Замулинці і просто доброї людини – Галини Коризми. Крім цього учні мали змогу ознайомитись із виставкою літератури.
Учні нашого НВК люблять історію, цікавляться її глибинами, зі щемом у серці переживають її сьогодення. Все це проявляється у різних конкурсах та предметних олімпіадах. Так, учениця 11 класу Зварич Христина під керівництвом вчителя історії Михайлюк Мар’яни Василівни у нелегкій боротьбі посіла ІІІ місце у ІІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з історії. Дякуючи значним зусиллям вчителя та учениці, наш НВК отримав в подарунок телевізор від Матеївецької сільської ради ОТГ.
8 лютого на базі Замулинецького НВК відбулося шкільне МО класниих керівників, якою керує заступник директора з виховної роботи Романюк Надія Степанівна. Тема засідання: «Формування компетентної особистості школяра на групі продовженого дня». Про місце колективних форм виховання в загальній системі виховної роботи на ГПД виступила Н.С.Романюк. Вихователь групи продовженого дня Наталія Петрівна Романюк разом з вихованцями 1-4 кл. провели відкриту виховну годину – гру “Моя країна – Україна!”. Учні працювали з географічною картою, поглибили знання про Україну як незалежну державу, державну символіку України – герб, прапор, гімн, про рослинні символи України та народні обереги. А з шкільним бібліотекарем Оксаною Василівною Зубенко учні на ГПД побували на дивовижній виховній годині, тема якої: “Книга – дивовижний сад, будинок життя та мудрості ”. Оксана Василівна ознайомила учнів з історією виникнення книги, процесом створення книг, розкрила значення книги в житті людини. Діти переконалися, що книга – це «сонце», яке освітлює наш життєвий шлях. Під час методичного об’єднання класні керівники мали змогу обмінятися досвідом роботи про формування компетентної особистості школяра на групі продовженого дня, розвивальні ігри та вправи, організацію дозвілля вихованців відповідно до їх інтересів та побажань із застосуванням здоров’язберігаючих технологій. Члени МО обговорили, які умови і чинники шкільного життя впливають на здоров’я дітей.
З 19.02.2018 р. до 23.02.2018 р. в школі проходив Методичний тиждень. На кожен день тижня були заплановані конкретні заходи, які проходили згідно з планом. Підсумки проведеної роботи свідчать про те, що Тиждень пройшов на належному науково-методичному рівні. Всі заплановані заходи виконано. Найбільшу зацікавленість у педагогів викликали відкриті уроки ( Андрійчук В.Д. - урок з трудового навчання у 5 класі на тему: «Комплексні роботи» , Новак Г.М. з англійської мови у 4-А класі, тема: «Земля – наша домівка», Юзюк П.П. урок з фізичного виховання у 8 класі, тема: «Волейбол», Зваричук Л.І. – 3-Б клас «Я у світі», тема: «Символи України як держави», Юзюк Т.Я. – математика, 1-А клас, тема: «Письмова нумерація чисел 11-20. Нумераційна таблиця. Порівняння числа і виразу», Мицак Л.С. – урок з німецької мови у 6 класі на тему: «На зимових канікулах. Вивчення нової лексики», Палійчук С.А. – заняття з розвитку мислення в середній групі ДНЗ, тема: «У світі казок»), які мали змогу відвідати члени атестаційної комісії, інші педагоги школи. На засіданні круглого столу педагоги опрацювали питання професійної компетентності вчителя і його структури, педагогічної майстерності як складової професійної компетентності, педагогічної творчості. Учасники круглого столу поділилися своїми напрацюваннями у плані підвищення педагогічної майстерності, розробили методичні рекомендації з вищезазначеного питання.
Щорічною у нашому закладі є «пошта» від Святого Валентина (Романюк Н.С.). Напередодні свята закоханих у вестибюлі школи виставляється скринька, у яку учні опускають «валентинки». 14 лютого листівки доставляються до адресатів.
BOYS or GIRLS - інтелектуально-розважальна гра відбулася в актовому залі нашої школи 16 лютого. Організаторами її стали психолог Григор’єва Наталія Михайлівна та учні 8 класу. Під час гри учні-старшокласники могли проявити свої таланти та позмагатися між собою хто сильніший, жвавіший, витриваліший та розумніший – хлопці чи дівчата. За результатами – перемога дівчат. Молодці!
Пройшли в нашій школі Дні скорботи та вшанування пам’яті Героїв Майдану та Другої світової війни. Шкільний психолог Григор’єва Н.М. та педагог-організатор Попадюк Л.І. провели загальношкільну акцію «Ангели памяті», а класні керівники 1-11 кл. – тематичні години спілкування.
Традиційним загальношкільним заходом в Замулинецькому НВК є свято зустрічі випускників – свято «Зустріч поколінь» (ЗДВР Романюк Н.С.). В цьому році воно пройшло не менш цікаво. У фойє школи випускників зустрічали наші старшокласники – реєстрували та прикріплювали «дзвоники» - символи шкільних років.

Протягом свята випускники мали змогу зануритися у щасливе шкільне дитинство та юність, пригадали історію школи, її вчителів-ветеранів. А допомагала їм це зробити директор НВК Світлана Богданівна Юзюк у вигляді презентації. До вітального слова були запрошені гості свята – заступник голови Матеївецької сільської ради ОТГ Веселовський Любомир, вчителі-наставники Гуцуляк Богдана Василівна, Семенюк Сергій Ілліч, Наливайчук Ірина Степанівна. Теплі слова про школу висловили її випускники. Перлинками зустрічі випускників стали виступи учнів, номери художньої самодіяльності, які підготували заступник директора з виховної роботи Романюк Надія Степанівна, вчителі музики Дмитерко Людмила Дмитрівна та Ставарський Михайло Михайлович, а також вчитель школи мистецтв Лукинчук Роман Дмитрович. Після урочистої частини випускники зайшли в класи, сіли за парти і разом з першими вчителями та класними керівниками полинули у світ дитинства.
З метою підвищення інтересу школярів до вивчення української мови та літератури, активізації пізнавальної діяльності, удосконалення форм та методів проведення позакласної роботи, у школі проходили Шевченківські дні. Особливо цікаво пройшли такі позакласні заходи: «Вшановуємо Тараса Шевченка», який продемонстрували учні 4-А класу (Дмитерко С.С.,), тематична лінійка «Пам’ятаймо Тарасове слово» (Попадюк Л.І., 9кл.), конкурс малюнка «Шевченко очима дітей» (ПО Попадюк Л.І., учні 1-6 кл., вихователь ГПД, вчителі образотворчого мистецтва), конкурс стінгазет «Тарасовими стежками» (ЗДВР Романюк Н.С., КК, учні 7-11 кл.), протягом тижня класні керівники 1-11 класів провели тематичні години спілкування на тему «Шевченкове слово» (КК 1-11 кл.), виставку літератури підготувала бібліотекар Зубенко О.В. на тему «Художній світ Т.Г.Шевченка».
13 березня на базі Коломийського інституту Прикарпатського університету ім. В.Стефаника відбувся ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з образотворчого мистецтва. Призове І місце виборола учениця 7-А класу нашої школи Зелінська Ірина, керівник - вчитель образотворчого мистецтва Руслана Василівна Зелінська, яка також є вчителем у школі мистецтв Матеївецької ОТГ.
Цього ж дня на базі нашого НВК відбувся семінар вчителів географії закладів освіти Матеївецької ОТГ. Дранчук Любов Дмитрівна – вчитель географії вищої категорії, вчитель-методист – користується повагою як від учнів, так і від колег. У 7 класі вчитель провела майстер-клас урок на тему: «Євразія – найбільший материк Землі, продемонструвала свій досвід роботи на шкільному географічному майданчику (власний методичний посібник). У вигляді презентації Любов Дмитрівна ознайомила учасників семінару з програмно-методичним використанням географічного майданчика, продемонструвала притчу «Шлях до сердець учнів».
14 березня на базі нашого НВК відбувся районний конкурс художньої самодіяльності закладів освіти Матеївецької ОТГ. Участь у ньому взяли наші учні, адже тут працюють два чудові вчителі музики – Дмитерко Людмила Дмитрівна та Ставарський Михайло Михайлович. Вони є також керівниками гуртків. До виступів завжди готуються старанно, вимогливо до себе та до учнів, вкладають свою душу у кожне виконання пісні. Цього року вони також потішили журі конкурсу своїми художніми номерами.

Вихованці Людмили Дмитрівни: Фітель Соломія, 5 кл.,з піснею «Батьки мої»; Мельничук Яна, 9 кл., з піснею «Розкажи мені, матусю»; ансамбль «Маків цвіт» з піснею «Десь по світу»; хор 5-11 кл. виконав пісню «Щастя» та «Про наш край»; ансамбль вчителів «Гармонія» з піснею «Рідна оселя». Вихованці Михайла Михайловича: інструментальний твір «Під небом Парижу» - Ставарський Назарій, 8 кл., ансамбль «Веселочка» з піснею «Вітаєм» ; Гнатюк Соломія, 3 кл. з піснею «Виший, мамо, мені сорочку».
Вчителі української мови та літератури Сисак М.Я., Попадюк Л.І., Гуменюк Н.С. підготували учнів 8-11 класів з декламацією поезії українських письменників «Сіячі».
Напередодні Міжнародного дня щастя – 16 березня - в Замулинецькому НВК практичним психологом Григор’євою Наталією Михайлівною проведено МО практичних психологів та педагогів-організаторів Матеївецької ОТГ. Тема засідання «Ефективність арт-терапевтичних методів роботи». Метою МО було: познайомити учасників із різноманітними методами арт-терапії та показати на практиці, наскільки ефективними є вони для всіх учасників навчально-виховного процесу.
Практичною частиною став майстер-клас «Щастя у наших руках», власна розробка Наталії Михайлівни. Під час заходу всі, хто брав участь мали можливість переусвідомити, що для них означає «бути щасливим», «від чого та від кого залежить щастя кожного». Учасники семінару своїми руками виготовляли топіарій - «Дерево щастя», а домашнім завданням стало спільне виготовлення зі своїми рідними «оберегу для дому» із солоного тіста.
Виїзний семінар вчителів суспільствознавчих дисциплін в музей міста Коломиї провела голова МО Михайлюк Мар’яна Василівна. Вивчали та досліджували експозицію «Національно-визвольні змагання». Метою семінару став збір матеріалів про діяльність ОУН УПА на теренах Матеївецької ОТГ. Житель с.Дебеславці Покидко Володимир, батьки якого були репресовані, поділився зібраними матеріалами про діяльність ОУН УПА.
«Наші діти — це наша старість. Правильне виховання — це наша щаслива старість, погане виховання — це наше майбутнє горе, це наші сльози, це наша провина перед іншими людьми» - слова А. С. Макаренка.
Тож докладаймо всіх зусиль, щоб наша з вами старість була щасливою.

Підготувала Романюк Надія Степанівна,
заступник директора з виховної роботи
Замулинецького НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ»
[r][c]

Переглядів: 569 | Додав: @nadja@ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 samulynzischule • 11:34 AM, 2018-04-26
Успіхів!!!
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту

Управління ДСЯО в Івано-Франківській області"
Copyright MyCorp © 2024
uCoz