Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 2024-03-29, 0:36 AM

Замулинецький ліцей

Управління ДСЯО в Івано-Франківській області"
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 17
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Березень » 7 » По-новому на зустріч з Тарасом… (до 205-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка)
5:37 PM
По-новому на зустріч з Тарасом… (до 205-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка)

7 березня в Замулинецькому НВК «ЗОШ I-III ст.-ДНЗ» відбулася мандрівка в зелений гай творчості Тараса Григоровича Шевченка.

   

   

   

​​​​​​   

   

   

      Адже всім відомо, що в перші дні березня кожен свідомий українець вшановує пам'ять нашого Пророка. Цього року вчителі та учні по-новому відзначали 205-річницю з дня народження Кобзаря: вирішили вибратися з класів у шкільний скверик, щоб своїм серцем доторкнутися до краси природи та разом відвідати багатогранний творчий світ, який подарував Україні Тарас Шевченко. Усі присутні мали можливість побувати на трьох галявинах: Художній, Поетичній, Музичній, кожна з яких по-особливому відкрила феномен Шевченка.

       Учитель української мови і літератури Гуменюк Н.С. у своєму вступному слові закликала учнів не просто пробігтися цими визначними стежками, а, дійсно, по-новому переосмислити для себе велич Кобзаря. Ведучі свята Мисюк Павло (7клас) та Фітель Соломія (6 клас), наче професійні екскурсоводи, вміло та цікаво в ігровій формі підводили глядачів до кожної із зупинок.

      Спочатку учні завітали на Художню галявину. Там вони мали можливість ознайомитися з картинами митця, виставкою дитячих малюнків на шевченківську тему, переглянути інсценізацію про зустріч у Літньому саду Тараса Шевченка та Івана Сошенка ( ролі виконували учні 7 класів Антонюк Р. та Вольський А.). Крім цього, вчитель образотворчого мистецтва Зелінська Руслана Василівна розповіла про талант Шевченка до малювання та його художню спадщину.

      Не менш цікавою була й Поетична галявина, яка запросила учнів школи в бурхливий світ Тарасового слова. При перегляді драматичної постановки всі присутні відчули справжній дух епохи, у яку жив і творив Кобзар, також школярі мали можливість почути живе слово Великого Тараса( ролі виконували учні 8-А класу Джигринюк І., Зелінська І., Самуляк І., Комановський В.,а також учні 10 класу Назарійчук А. та Петрук Д.). До того ж вчитель української мови і літератури Попадюк Лілія Іванівна своєю розповіддю про поетичний та прозовий світ Шевченкового слова доторкнулася до найпотаємніших струн душі кожного, хто був присутній на святі.

     Мелодійною оповіддю зачарувала всіх і Дмитерко Людмила Дмитрівна. Вчитель музичного мистецтва та художньої культури зустріла гостей свята на Музичній галявині. Людмила Дмитрівна розповіла всім про любов Тараса Григоровича до музики, наголосила, що «коли Шевченко співав, усі довкруж замовкали й зачаровано слухали, дехто плакав, а він співав людям на втіху та собі самому ще й на більшу…». Також вчитель запропонувала всім присутнім разом виконати Тарасів «Заповіт», який для кожного є символом вічності та невмирущості української нації. Пісня лилася в простори, а дивний трепет оповивав душі.

     Завершувала свято вчитель української мови та літератури Сисак Мар’яна Ярославівна, яка розповіла всім про вербову гілочку, яку з собою на заслання взяв Тарас. Пізніше в далекій Казахській пустелі з неї виросте цілий гай, який завжди нагадуватиме Шевченкові про рідний край. Як виявилося, на території Замулинецького НВК також росте Тарасів дуб, який ще в 60-их роках минулого століття посадили випускники школи. Саме тому після свята Мар’яна Ярославівна запропонувала продовжити цю традицію та примножити шкільний сад деревом, яке стане символом неперервності українських поколінь. Але перш ніж пагінець був посаджений у землю, діти підживили його священними словами з «Кобзаря» та прикрасили українськими символами: калиною, співом солов’я, щебетом жайворонка, прозорістю джерельної води, красою вечірньої зорі.

    За цікаво проведений захід подякувала вчителям та учням Головань Світлана Мирославівна - начальник відділу освіти, молоді та спорту Матеївецької ОТГ.

    Свято завершилося, учні розбіглися по класах, шкільне життя продовжило свій нестримний ритм. А маленьке деревце, здіймаючи до сонця ще такі тендітні віти, дивилося в небо та просило у вічності плодів віри в майбутнє України, надії на добро, любові до ближнього…

Підготувала вчитель

української мови і літератури

Замулинецького НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ»

Сисак М.Я.

 

Переглядів: 544 | Додав: samulynzischule | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Управління ДСЯО в Івано-Франківській області"
Copyright MyCorp © 2024
uCoz